Sundere nem dessert

Æblemos/ æblemost/ æblegrød… Ihvertfald en super simpel dessert med et twist som gør den ekstra fremragende og sund. Frisk ingefær virker rensende på blodet og styrkende for immunforsvaret, hvilket gør desserten ideel til årstiden med sæson for virus. Opskriften er uden sukker, men i stedet sødet med honning for en antibakteriel variant.

Den er helt fantastisk at spise som den er. Personligt elsker jeg at spise den med en cremet vegansk youghurt og hjemmelavet granola. Du kan også toppe den med (vegansk) fløde, som på billedet og evt. strø hakkede nødder ovenpå for ekstra bid.

Portion: 4 personer. Samlet forberedelses tid: 15 minutter + 1/2 time.

Ingredienser

Tilberedning

Fremgangsmaade

Trin 1

Start med at hakke nødder og riskiks groft og hæld det i en skål.

Trin 2

Smelt så den hakkede chokolade over et vandbad. Tilføj salt og honning heri.

Trin 3

Herefter hælder du chokoladen over de hakkede nødder og riskiks og rører rundt, til alt er dækket med chokolade.

Trin 4

Fordel massen på bagepapir  i et hvilket som helst fad og stil blandingen på køl i ca. 3 timer eller indtil det er helt fast og du kan brække det i passende stykker.

Husk, at du kan tilsætte hvad end du har lyst til, fx. cornflakes, græskar kerner eller drys rå lakridspulver på toppen.
Spis i taknemmelighed – velbekomme!
Følg mine små hverdagsøjeblikke på Instagram og “tag” mig endelig når du bruger opskrifterne!