Nem vegansk glutenfri lasagne

Måske verdens bedste og nemmeste lagsagne. Den er i høj kurs herhjemme og så er den tilmed smuk, nem og nærende. Skift fuldkornspladerne ud med en glutenfri pasta variant, squash eller aubergine slices for en udgave skrabet for kulhydrater.

Tilsæt en simpel grøn salat, med masser af krydderurter.

Lasagne: 1 ildfast fad ca. 20 x 30 cm.
Samlet forberedelses tid: 20 minutter + 40 minutter.

Ingredienser

Bechamel sauce:

Tilberedelse

Trin 1

Start med at sætte linserne til kog i en gryde. Der skal godt med vand til.
Tilsæt salt eller boullion. Lad koge ca 20 min.

Overhæld cashewnødderne med kogende vand og sæt det til side.

Trin 2

Imens linserne koger, tilberedes saucen.

Start med at hakke gulerødder og svampe.
Fint hakket løg og hvidløg sauteres i en stor gryde med olie og krydderier.
Tilsæt gulerødder & svampe. Lad stå i et par minutter og hæld vand & tomater i. Hæld vandet fra linserne og tilsæt saucen.
Lad det stå på blusset imens du tilbereder bechamel saucen.

Tænd varmluft ovn på 200 grader.

Trin 3

Hæld vandet fra cashewnødderne og blend dem med kokosmælken til en flydende masse.
Smag til med muskatnød, salt & peber.

Trin 4

Fordel nu i et ildfast fad. Start med bechamel sauce, lasagne plader og linsesauce.
Afslut med bechamel sauce.

Bag i forvarmet i ca 40 minutter. Jeg plejer at slukke ovnen efter 30 minutter og lade lasagnen stå og hvile de resterende minutter i ovnen.