Brocoli pesto

Der var engang hvor jeg troede at man kun kunne spise buketterne på brocolien. 

De dage er ovre. Jeg bruger med glæde det hele i både varme og kolde retter.

Jeg benytter både stokken og aller vigtigst bladene!

Jeg tænker altid bæredygtigt, når jeg går i køkkenet og elsker at lave lækre gourmet lignende retter, ud af det andre ville kalde et tomt køleskab.

Bladene på brocolien indeholder bla. A & C vitamin, som hjælper til at styrke immunforsvaret og så er de langt rigere på sunde mineraler, der styrker knoglerne, end selve buketten og andre lignende grøntsager.

Så her er min nemmeste opskrift på en lynhurtig nærende PESTO.

Portion: ca 2,5 dl. Samlet forberedelses tid: 15 minutter.

Ingredienser

Tilberedning

Fremgangsmaade

Trin 1

Start med at hakke nødder og riskiks groft og hæld det i en skål.

Trin 2

Smelt så den hakkede chokolade over et vandbad. Tilføj salt og honning heri.

Trin 3

Herefter hælder du chokoladen over de hakkede nødder og riskiks og rører rundt, til alt er dækket med chokolade.

Trin 4

Fordel massen på bagepapir  i et hvilket som helst fad og stil blandingen på køl i ca. 3 timer eller indtil det er helt fast og du kan brække det i passende stykker.

Husk, at du kan tilsætte hvad end du har lyst til, fx. cornflakes, græskar kerner eller drys rå lakridspulver på toppen.
Spis i taknemmelighed – velbekomme!
Følg mine små hverdagsøjeblikke på Instagram og “tag” mig endelig når du bruger opskrifterne!