Jeg har lavet hjemmelavet hummus i mit voksenliv ligeså længe jeg kan huske. Det er en genial spise, hvis du spørger mig! De fleste ELSKER den – voksne som børn. Den er mættende, fyldt med gode olier, proteiner og antioxidanter og så er den billig at lave i store mængder, hvilket gør den super ideel til madpakker eller gæstemenuen. Den kan benyttes i et hav af variationer, hvor du tilsætter hvad du ønsker for at tilføre smag eller farve. Fx. tilføjer jeg en kop ærter for at give den en grøn farve, eller bagte gulerødder for at give den sødme.
I øvrigt benytter jeg altid tørrede økologiske kikærter, som jeg i blødsætter inden brug. Det er langt mere bæredygtigt og smagen er bare bedre!!
Portion: Rigeligt til en stor skål du kan sætte i køleskabet eller til ca. 15 pers. Forberedelses tid: 30 min. + 14 timer
Trin 1
Start med at hakke nødder og riskiks groft og hæld det i en skål.
Trin 2
Smelt så den hakkede chokolade over et vandbad. Tilføj salt og honning heri.
Trin 3
Herefter hælder du chokoladen over de hakkede nødder og riskiks og rører rundt, til alt er dækket med chokolade.
Trin 4
Fordel massen på bagepapir i et hvilket som helst fad og stil blandingen på køl i ca. 3 timer eller indtil det er helt fast og du kan brække det i passende stykker.
Husk, at du kan tilsætte hvad end du har lyst til, fx. cornflakes, græskar kerner eller drys rå lakridspulver på toppen.
Spis i taknemmelighed – velbekomme!
Følg mine små hverdagsøjeblikke på Instagram og “tag” mig endelig når du bruger opskrifterne!
© 2022 by Hava Balance | All Rights Reserved | Design by Bility Of Design